Gå til hovedindhold
Computer og et glas vand

Fælleskommunal Filudveksling

Når der skal udveksles filer via infrastrukturen foregår det som oftest via Filudveksling (SFTP). Infrastrukturens Filudveksling (SFTP) er derfor også en teknisk betingelse for at bruge en lang række af infrastrukturens integrationer.

Fælleskommunal Filudveksling håndterer formidling af filer fra afsender til en modtager. Filudveksling flytter filer mellem forskellige fagsystemer i og på tværs af kommuner.

Filudveksling har til formål at give fagsystemer mulighed for at aflevere og hente filer på en dekoblet og ensartet måde på tværs af fagområder og systemer.

Filudveksling rummer som udgangspunkt to centrale funktioner, hvor fagsystemet enten henter eller afleverer filer.

I den enkelte integration kan du finde de filudvekslingsoplysninger, der er specifikke for den pågældende integration, eks. Triggerfil-indhold og hvilken type af Filudveksling der benyttes, eks. dynamisk rutning. Se vejledning til Serviceplatformens SFTP service for den generelle beskrivelse af Filudveksling. Endvidere kan du i "Vejledning til Ruteadministration" finde informationer om, hvorledes du administrerer fil-ruter, herunder ændrer status (aktiv/inaktiv) samt tilpasser ruteperioder m.m.

Filudveksling som en teknisk betingelse

For at kunne benytte en række af integrationer i den fælleskommunale infrastruktur er det nødvendigt, at du enten kan afsende og/eller modtage filer via filudveksling. Det fremgår af de enkelte integrationsbeskrivelser, hvis de benytter filudveksling.

Bemærk, at der p.t. anvendes to forskellige former for filudveksling i den fælleskommunale infrastruktur: Simpel og rutebaseret (dynamisk rutning). Gradvist vil simpel filudveksling dog blive udfaset og erstattet af rutebaseret filudveksling. Nyere integrationer vil derfor kun kunne anvendes med rutebaseret filudveksling.

Sådan kommer du i gang med Fælleskommunal Filudveksling som en teknisk betingelse

I vejledningen 'Kom godt i gang - Fælleskommunal Filudveksling', kan du læse om, hvordan du trin-for-trin kommer godt i gang med at få Filudveksling til at fungere sammen med din it-løsning.

'Kom godt i gang'-vejledninger

Skal du integrere med den fælleskommunale infrastruktur for første gang? I vores nye serie 'Kom godt i gang', har vi udarbejdet en række trin-for-trin vejledninger, som du kan bruge, når du skal i gang med at anvende infrastrukturen.