Gå til hovedindhold

Webservice

Når der skal udveksles data synkront via infrastrukturen, foregår det som oftest via en eller flere webservice. Infrastrukturens webservices er derfor også en teknisk betingelse for at bruge en lang række af infrastrukturens integrationer.

Webservices håndterer formidling af synkron og asynkron data mellem to eller flere it-systemer. Webservices udstiller data og funktionalitet mellem forskellige fagsystemer i og på tværs af kommuner.

Webservices i infrastrukturen har til formål at give fagsystemer mulighed for at aflevere og hente data eller benytte funktionalitet på en dekoblet og ensartet måde på tværs af fagområder og systemer.

I den enkelte integration kan du finde de webservice oplysninger der er specifikke for den pågældende integration.

Webservice som teknisk betingelse

For at kunne benytte en række af integrationer i den fælleskommunale infrastruktur er det nødvendigt at du enten kan kalde og/eller udstille webservice via infrastrukturen.

Det fremgår af de enkelte integrationsbeskrivelser hvis de benytter webservices.

Sådan kommer du i gang med webservices i infrastrukturen 

Hvis du skal til at kalde en werbservice på infrastrukturen for første gang, kan du med fordel tage et kig på vores 'Kom godt i gang - Webservice'-vejledning, som trin-for-trin guider dig igennem processen.

'Kom godt i gang'-vejledninger

Skal du integrere med den fælleskommunale infrastruktur for første gang? I vores nye serie 'Kom godt i gang', har vi udarbejdet en række trin-for-trin vejledninger, som du kan bruge, når du skal i gang med at anvende infrastrukturen.

Vedledninger og kodeeksempler