Gå til hovedindhold
Dekorativt foto

Visuelt overblik over infrastrukturen

Visuelt overblik er et værktøj, der illustrerer sammenhænge og afhængigheder på tværs af infrastrukturens integrationer.

KOMBIT har i samarbejde med kommunerne udviklet et værktøj, der har til formål at understøtte forståelsen af den fælleskommunale infrastruktur på en visuel måde.

Det visuelle overblik bidrager til at:

  • Skabe et visuelt overblik over sammensætningen af den fælleskommunale infrastrukturs integrationer
  • Forstå hvordan infrastrukturens integrationer påvirker og forudsætter hinanden
  • Illustrere hvordan de enkelte integrationer kan benyttes i kommunen

Den primære målgruppe er kommunale medarbejdere, der arbejder med digitalisering og den fælleskommunale infrastruktur – både centralt og decentralt i kommunens fagområder. Værktøjet kan dog også være relevant for dig, der er udvikler, da værktøjet med fordel kan anvendes i den indledende udviklingsfase til at forstå sammenhænge og afhængigheder på tværs af integrationerne.

Eksempler på anvendelsesscenarier:

  • Når du vil forstå infrastrukturen og dens sammenhænge, afhængigheder og forretningsmæssige værdi
  • Når et, eller flere fagsystemer, opfører sig anderledes end de plejer. Her kan værktøjet være med til at skabe overblik over hvor kæden evt. er hoppet af
  • Når du skal tage infrastrukturen i brug, kan værktøjet være med til at danne et overblik over, hvilke tværgående afhængigheder og forudsætninger du skal være opmærksom på
  • Værktøjet kan anvendes til at forstå den forretningsmæssige værdi af infrastrukturen gennem forretningsnære case-scenarier.

Kom godt i gang med det visuelle overblik

Du finder det visuelle overblik ved at klikke på linket herunder. Vi anbefaler, at du læser den korte introduktion til værktøjet, så du kommer bedst fra start.