Sammen om kædeansvar
Når du bruger den fælleskommunale infrastruktur i dine systemer, bliver du automatisk en del af kædeansvaret.
Når du har tilsluttet dit system til den fælleskommunale infrastruktur, bliver du – naturligt nok – en del af et større netværk af systemer og løsninger, som hænger sammen og interagerer med hinanden på en lang række måder.
Vi har samlet disse afhængigheder i infrastrukturen, for at gøre det let for de kommunale it-leverandører at få adgang til standardiserede data og funktioner. Samtidig gør det også mere overskueligt for kommunerne at forholde sig til, hvor forbindelserne bliver skabt, hvem der administrerer forbindelserne og hvor de får information herom.
Kædeansvar sikrer hurtig problemløsning og overskuelighed for brugeren
Med mange integrationer og mange aktører i spil, kan det meget hurtigt blive uoverskueligt, hvem der står for hvad, og hvem der informerer om hvad.
For at sikre, at vi ikke bruger tiden på at pege fingre af hinanden, har vi en praktisk forretningsgang i form af kædeansvaret.
Grundprincippet er, at den leverandør, som kommunen/brugeren kontakter, har det bærende ansvar for at følge fejlen til dørs.
Det er altså denne leverandør, som er ansvarlig for at sikre, at fejlen bliver behandlet og rettet – også selvom fejlen måske ikke er opstået hos leverandøren selv.
Herudover skal leverandøren sikre, at brugerne holdes informeret om håndtering og fejlretning inden for de gældende SLA-krav.